Excursie / Educatie

 

Stalhuis

Op boerderij Polderzicht kunnen kinderen en volwassenen een heerlijk ontspannen en interessante excursie of educatiedag beleven tussen onze koeien, kalfjes, schapen en kippen. De ontvangst voor een excursie of educatie vindt plaats in ons sfeervolle ‘Stalhuis’ dat direct in de kalverenstal staat!

Educatie

Terwijl de jonge kalfjes het heerlijk vinden om aandacht te krijgen van alle nieuwsgierige, maar nog wat onwennige kinderen, begint de educatie al direct bij aankomst. Kinderen beginnen al vanzelf met aaien, voeren, vergelijken en verzorgen van de dieren. Er komen veel vragen los die beantwoord worden door boerin Annemiek en boer Richard. Dit enthousiasme vasthoudend worden de kinderen meegenomen langs de andere dieren, de melkstal, de schuur met oogst- en voermachines en alle andere materialen die horen bij de uiteindelijke productie van melk. Als er tijd is gaan we aan het werk met kruiwagens, bezems en zaagsel.

Daarna gaan we met z’n allen de weidse polder in en ervaren de plek waar het vee, de vogels en de hazen heerlijk veel ruimte hebben. Ook ervaren we hoe het is om over een wiebelende plank boven een sloot te lopen. We springen langs de slootkant waardoor we direct ervaren wat veengrond is.

Kortom, de kinderen leren over de cyclus van kalf tot koe en van gras tot melk. Met stro in d