Excursie / Educatie

 

Polderhuis

Op boerderij Polderzicht kunnen kinderen en volwassenen een heerlijk ontspannen en interessante excursie of educatiedag beleven tussen onze koeien, kalfjes, schapen en kippen. De ontvangst voor een excursie of educatie vindt plaats in ons sfeervolle Polderhuis met terras.

Educatie voor kinderen

Terwijl de jonge kalfjes het heerlijk vinden om aandacht te krijgen van alle nieuwsgierige, maar nog wat onwennige kinderen, begint de educatie al direct bij aankomst. Kinderen beginnen al vanzelf met aaien, voeren, vergelijken en verzorgen van de dieren. Er komen veel vragen los die beantwoord worden door boerin Annemiek en boer Richard. Dit enthousiasme vasthoudend worden de kinderen meegenomen langs de andere dieren, de moderne melkcarrousel, de schuur met oogst- en voermachines en alle andere materialen die horen bij de uiteindelijke productie van melk. Als er tijd is gaan we aan het werk met kruiwagens, bezems en zaagsel.

Daarna gaan we met z’n allen de weidse polder in en ervaren de plek waar het vee, de vogels en de hazen heerlijk veel ruimte hebben. Ook ervaren we hoe het is om over een wiebelende plank boven een sloot te lopen. We springen langs de slootkant waardoor we direct merken wat veengrond is.

Kortom, de kinderen leren over de cyclus van kalf tot koe en van gras tot melk. Met stro in de haren en een laatste aai over een dieren snuit verlaten de kinderen spijtig, maar met een hoop nieuwe indrukken en bagage de boerderij.

Projecten voor scholen

Voor scholen doen wij mee aan verschillende projecten. Voor inschrijving kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 020 496 4080 / 06 38701163 of per mail info@boerderijpolderzicht.nl.
Voor meer informatie kunt u tevens kijken op onderstaande links;

Met de Klas de Boer op: (www.metdeklasdeboerop.nl)
Via bovenstaande link vindt u lesmaterialen voor het programma “Met de klas de boer op”.

Boerderijeducatie-Amsterdam “Waar komt mijn eten vandaan?”: (www.boerderijeducatie-amsterdam.nl)
Via bovenstaande link kunnen Amsterdamse scholen zien of wij nog beschikbaar zijn.

Boerderijeducatie Amstelland en Meerlanden: (www.natuurmilieuweb.nl)
Dit project is bestemd voor scholen uit Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel.

Excursies op de Boerderij voor Volwassenen

Natuurlijk kunnen wij ook groepen volwassenen veel vertellen en laten ervaren tijdens een excursie op onze boerderij. Wij bieden hier een aangepast programma voor aan.

Neem gerust contact op en informeer naar onze excursie en educatie mogelijkheden: 020 4964080 / 06 38701163 of via de mail info@boerderijpolderzicht.nl