Over Boerderij Polderzicht

Melkveehouderij

Boerderij Polderzicht is een melkveehouderij met zwartbonte Holstein Frisian koeien. De koeien worden als kalf bij ons geboren en verzorgd tot melkkoe. Onze koeien lopen van april tot half november buiten in het weiland van polder De Ronde Hoep. De melk van onze koeien is dus echte ‘Weidemelk’ maar meestal wordt onze melk door Campina verwerkt tot Noord-Hollandse kaas (met het Rode Zegel) wat een speciale ietwat ziltige smaak heeft.

En zeg nou zelf, er is toch niets mooiers dan een landschap waar koeien in de wei lopen?

Weidevogelbescherming

Op Boerderij Polderzicht doen wij ook aan weidevogelbescherming voor de kievit, tureluur, scholekster en grutto. Daarvoor zoeken wij naar de nesten met eieren om ze daarna zo goed mogelijk te beschermen. Tijdens het maaien wordt er omheen gemaaid, waarbij een zogenaamde ”vluchtstrook” ontstaat met hoog gras. Hier hebben de vogels met hun jongen de mogelijkheid om zich te verstoppen voor roofvogels en vossen. Ook vinden ze hier hun voedsel.

Slootkantbeheer

Bovendoen doen wij bij Boerderij Polderzicht aan slootkantbeheer om meer kruiden en planten in de slootkanten te laten ontstaan.

Nevenactiviteiten

Naast ons boerderijwerk geven wij iedereen de mogelijkheid om ook van het platteland te genieten. Het gehele jaar door kunt u bij Boerderij Polderzicht terecht voor een bedrijfsuitje, familiebijeenkomst of een gezellig uitje met uw vrienden. Wij geven met veel plezier excursies op onze boerderij. Ook kunt u bij ons terecht voor Golfen bij de Boer en het huren van een fiets voor een heerlijke tocht door de omgeving. Voor feestjes, vergaderingen en workshops kunt u terecht in ons sfeervol ingerichte ‘Stalhuis’.