Over Boerderij Polderzicht

 

Wie zijn wij

Wij zijn een echt familiebedrijf! Gerard en Annemiek zijn in 1980 de boerderij gestart en hebben 3 dochters en 1 zoon gekregen. Annemiek heeft op de boerderij diverse nevenactiviteiten opgezet en geeft boerderij educatie aan scholen. Gerard heeft jarenlang bestuurlijk werk gedaan en uiteraard het boerenbedrijf gerund. Inmiddels heeft hij het stokje overgedragen aan zijn zoon Richard. Richard en zijn vrouw Melanie hebben oog voor de toekomst en het bedrijf flink is gemoderniseerd o.a. met een moderne emissiearme stal (maatlat duurzame veehouderij MDV) en een melkcarrousel. Daarnaast is Melanie na uitbreiding van het Polderhuis sinds juni 2018 het terras gestart.

Melkveehouderij

Boerderij Polderzicht is een melkveehouderij met voornamelijk zwartbonte Holstein Frisian koeien. De koeien worden als kalf bij ons geboren en verzorgd tot melkkoe. Onze koeien lopen van april tot half november buiten in het weiland van polder De Ronde Hoep. De melk van onze koeien is dus echte ‘Weidemelk’. Meestal wordt onze melk door Campina verwerkt tot Noord-Hollandse kaas (met het Rode Zegel) wat een speciale ietwat ziltige smaak heeft. Ook is onze melk te koop als Boeren van Amstel melk en Boeren van Amstel yoghurt. 

Weidevogelbescherming

Op Boerderij Polderzicht doen wij aan weidevogelbescherming voor de kievit, tureluur, scholekster en grutto. Daarvoor zoeken wij naar de nesten met eieren om ze daarna zo goed mogelijk te beschermen. Tijdens het maaien wordt er omheen gemaaid, waarbij een zogenaamde ”vluchtstrook” ontstaat met hoog gras. Hier hebben de vogels met hun jongen de mogelijkheid om zich te verstoppen voor roofvogels en vossen. Ook vinden ze hier hun voedsel.

Biodiversiteit, milieu aspecten en dierenwelzijn

Ook doen wij bij Boerderij Polderzicht aan slootkantbeheer om meer kruiden en planten in de slootkanten te laten ontstaan. Er wordt minimaal kustmest gebruikt en de eigen dierlijke mest wordt maximaal benut. De koeien lopen meer dan ooit buiten. Dit doen wij door de koeien maximaal te beweiden wat neerkomt op ruim 200 weidedagen per jaar. En zeg nou zelf, er is toch niets mooiers dan een landschap waar koeien in de wei lopen?

Nevenactiviteiten

Naast ons boerderijwerk geven wij iedereen de mogelijkheid om ook van het platteland te genieten. Op woensdag en zondag is ons Polderhuis met terras geopend, maar ook op andere dagen kan ons Polderhuisje gehuurd worden als feest locatie voor een familiefeest, bedrijfsuitje of een gezellig uitje met vrienden.

Wij geven met veel plezier excursies op onze boerderij. Ook kan je bij ons terecht voor Golfen bij de Boer, vergaderingen, workshops en fietsverhuur voor een heerlijke tocht door de omgeving.

Kijk vooral even in ons fotoalbum voor een impressie en informeer naar onze mogelijkheden.